Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hva er tannbetennelse

Tannbetennelse er en samlebetegnelse på flere tilstander. De to mest vanlige tilstandene er tannkjøttbetennelse og en betennelse i roten utgått fra tannerven.

Behandling og forebygging av tannbetennelse i roten

Denne typen betennelse kan oppstå i forbindelse med dype hull/fyllinger, brudd i tannen eller traume/slag mot tannen. Dette behandles med rotfylling.


Behandling og forebygging av tannkjøttsbetennelse

Tannkjøttsbetennelse forårsakes av bakteriebelegg, såkalt plakk, på overflaten. Plakket forkalkes og blir til tannsten, som tiltrekker seg nye bakterier. Etter hvert kan mengden kan mengden tannsten bli så stor at det irriterer tannkjøttet og gir betennelse.
God munnhygiene virker forebyggende mot tannkjøttsbetennelse. Tannbørste og tanntråd er gode verktøy, og det anbefales og skylle munnen ofte. En tannlege kan fjerne tannsten og plakk ved tannkjøttet, som kan føre til at betennelsen går tilbake. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig for tannlegen å skjære bort betent vev og utføre en grundig tannrensing. Antibiotika kan også være en aktuell behandlingsform. Ta kontakt her for å få hjelp med din tannbetennelse .

Share on Facebook

Logg inn